16 Ιουνίου 2012

unacceptable!!!

Γενικώς το να βλέπεις φοιτητές διαδηλωτές ή οποιουσδήποτε άλλους διαδηλωτές να τραβιούνται και να κακομεταχειρίζονται απο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια κάποιας πορείας είναι άκρως απαράδεκτες.Πόσο μάλλον όταν αυτές οι συμπεριφορές αφορούν έναν εικοσάχρονο Βρετανό φοιτητή που πάσχει από εγκεφαλική διαταραχή και στην ουσία είναι ανύμπορος να κινήσει μέχρι και το ίδιο του το αναπηρικό καροτσάκι.
Παρακάτω είναι το βίντεο που δείχνει την εν λόγω σκηνή(δεν είναι ανάγκη να την επαναλαμβάνουμε)και πάνω στην οποία θέτει τα ερωτήματα του ο Βρετανός δημοσιογράφος.Αρχικά λοιπόν ρωτάει τον Jody Mclntyre γιατί δεν έχει προβεί σε κάποια νομική διαδικασία και εκείνος του απαντά πως βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αυτή.Έπειτα του αναφέρει πως οι αστυνομικοί δήλωσαν πως ένιωσαν να απειλούνται και για αυτό έδρασαν έτσι.Ωστόσο χρειαζόταν απάντηση σε αυτό το ερώτημα;Πραγματικά νομίζω πως όχι,καθώς ο νεαρός φοιτητής δεν είναι ικανός να κινήσει το καροτσάκι του και χρειάζεται την βοήθεια του αδερφού του.Ακόμα όπως υποστήριξαν οι δύο αστυνομικοί ο νεαρός κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους.Και εδώ σας θέτω εγώ μία ερώτηση.Πώς γίνεται ένα άτομο με εγκεφαλική διαταραχή ΑΟΠΛΟ να απειλεί τη ζώη ενόπλων αστυνομικών με όπλο το αναπηρικό καροτσάκι;Αστεία πράγματα...Ακόμα όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος,πετιούνταν βλήμματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων από άλλους διαμαρτυρόμενους φοιτητές αλλά και πάλι δεν είναι αυτός τρόπος να απομακρύνεις έναν συνάνθρωπο,πόσω μάλλον έναν άνθρωπο που έχει την ανάγκη σου...Πραγματικά γίνεται εμφανές και η προσπάθεια του δημοσιογράφου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καθώς και να ρίξει φταίξιμο και στον νεαρό φοιτητή λέγοντάς του πως έχει γραφτεί ως επαναστάτης.Και σας κάνω άλλη μία ερώτηση εδώ:Από πότε το να είσαι πνευματικά ανεξάρτητος και να προασπίζεσαι τα πιστεύω σου για εναν καλύτερο κόσμο μέσω διαδηλώσεων είναι έγκλημα;Ωστόσο την απάντηση την δίνει ο ίδιος αναφέροντας πως οι δημοσιογράφοι τον έχουν χαρακτηρίσει έτσι και πως το να παλεύεις για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα έχουν πρόσβαση μόνο οι πλούσιοι αλλά όλοι οι πολίτες είναι δικαίωμα όλων και πως όλοι θα έπρεπε να παλεύουν για αυτό.
Θεωρώ πως ό΄,τι διαδραματίστηκε στους δρόμους της Αγγλίας είναι το λιγότερο απαράδεκτα και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γίνεται.Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός αλλά ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που όλοι σαν άνθρωποι θα έπρεπε να έχουμε ως πρωταρχικο γνώμονα.
-fontaklis-

2 σχόλια:

  1. O Jody McIntyre δεν είναι κάποιος τυχαίος διαδηλωτής που απλά βρέθηκε μπροστά στους αστυνομικούς! Το ίδιο πράγμα έχει γίνει στο παρελθόν και θα γίνει και στο μέλλον, όσο δεν μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή σειρά! Μέχρι τώρα έχει ενεργό ρόλο σε διαμαρτυρίες κατά της αγγλικής κυβέρνησης, και παράλληλα στέκεται στο πλάι των ανθρώπων της Γάζας και στα άτομα με αναπηρίες. Το θετικό είναι πως δεν έχει χάσει το κουράγιο του μετά από αυτά που του συνέβησαν στη ζωή του και συνεχίζει ακάθεκτος! Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού! (http://jodymcintyre.wordpress.com : το site που γράφει τις απόψεις του για τα τρέχοντα γεγονότα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις,το λέει και στο βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή