14 Ιουνίου 2012

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ : Στον δημιουργό του Linux το Τεχνολογικό Βραβείο της Χιλιετίας


Το εν λόγω βραβείο θεωρείται από πολλούς ως το αντίστοιχο Νόμπελ της τεχνολογίας!



Ο Linus Torvals , δημιουργός του Linux κέρδισε χθες βράδυ το φετινό Τεχνολογικό Βραβείο της Χιλιετίας (Millenium Technology Prize) στην ετήσια τελετή της Ακαδημίας Τεχνολογίας της Φιλανδίας που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι. Ο Linus Torvalds επινόησε την πρώτη εκδοχή του λειτουργικού Linux όσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, στην Φιλανδία, το 1991. Ο δεύτερος νικητής είναι ο Dr. Shinya Yamanaka, ο οποίος ανακάλυψε μια νέα μέθοδο ανάπτυξης πολυδύναμων βλαστoκυττάρων για ιατρική έρευνα χωρίς τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων.
Οι δύο νικητές έλαβαν το χρηματικό ποσό των 600.000 ευρώ!


ps :  Επειδή το άρθρο είναι clopy-paste,  οφείλω και εγώ να κάνω κάποιο σχόλιο!
 Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα απλά να πω πως ΉΡΘΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! Τα linux , το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των Unix (ελεύθερο λογισμικό) βρίσκουν την θέση τους στην κορυφή και πατούν πάνω σε όλα τα iProducts.
Την μεγάλη και λυπηρή αλήθεια παρουσιάζει η παρακάτω εικόνα :





Όπως βλέπετε , μόνο μια βδομάδα διαφορά είχαν οι ημερομηνίες θανάτου αυτών των 2 κυρίων και δώθηκε σημασία μόνο στον πρώτο. Διαβάστε τί πρόσφερε καθένας τους στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνολογίας γενικότερα,  και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα!


  -xtsan-

1 σχόλιο: