14 Ιουνίου 2012

"ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ...": the answer

 



Με αφορμή το άρθρο με τίτλο "ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ..." σκέφτηκα αντί να γράψω ένα απλό σχόλιο , να αναρτήσω ολόκληρο άρθρο με το κύριο αίτιο της "ελεύθερης"πτώσης των κινηματογραφικών εισιτήριων.

Η παρακολούθηση αλλά και η δημιουργία ταινιών είναι ένα από τα κυριότερα ενδιαφέροντα πολλών ατόμων αυτή την εποχή! Ωστόσο πολλά άτομα πια δεν πηγαίνουν πια στον κινηματογράφο να παρακολουθήσουν κάποια ταινία που τους κίνησε το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον για μια απλή τυχαία ταινία, γιατί απλούστατα αντί να πληρώσουν 7+ euro στο cinema, παρακολουθούν σπίτι τους τσάμπα!!! Πόσες φορές έχετε μετανοιώσει για τα λεφτά που δώσατε για κάποια ταινία και πόσες φορές απολαύσετε μια ταινία στο σπίτι με φίλους! Τα θετικά και τα αρνητικά είναι πολλά και στις 2 πλευρές! Με το να πας σε μια κινηματογραφική αίθουσα κερδίζεις σε ήχο, εικόνα και εφέ... γενικά αυτή την αίσθηση που νιώθεις στο cinema δεν την φτάνει τίποτα άλλο! Στον αντίποδα βέβαια όταν είσαι σπίτι σου έχεις μια παραπάνω άνεση, την ησυχία σου ή τους φίλους-φίλες να σχολιάζετε και άμα τελικά βαρεθείς ή νύσταξες ρίχνεις άκυρο στην ταινία επί τόπου και την κλείνεις χωρίς να σκέφτεσαι τα λεφτά που έδωσες πιο πριν... Επίσης με μια καλή τηλεόραση και ανάλογο ηχοσύστημα μπορείς να απολαύσεις την ταινία σου με την καλύτερη δυνατή άνεση!
Το "κατέβασμα" της ταινίας φυσικά και θα γίνει μέσω torrent. Τώρα τελευταία λόγω νόμου (SOPA) που ψηφίστηκε στην Αμερική πολλά torrent sites έχουν αρχίσει να  κλείνουν αλλά και πάλι η πλειοψηφία παραμένει απτόητη και συνεχίζει το upload και download των torrent files. Κάπου εδώ θα κάνω μια πολύ μικρή παρένθεση για να εξηγήσω πως λειτουργούν τα torrents.. Για παράδειγμα ο Α έχει μια ταινία στο pc του. Όταν την κατεβάσει ο Β μέσω του site που την είχα ανεβάσει και άλλος προηγουμένως, σιγά σιγά αντιγράφονται αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο. 'Οταν κατέβει το αρχείο, και πάει κάποιος 3ος να το κατεβάσει τότε και οι 2 χρήστες μαζί στέλνουν από κοινού αρχεία οπότε η ταινία (ή κάθε αρχείο αντίστοιχα) θα κατέβει στον μισό σχεδόν χρόνο απ΄ όσο έκανε ο Β να το έχει στο pc του. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται επ αόριστον. Αυτοί που ανεβάζουν ταυτόχρονα ονομάζονται SEEDERS και αυτοί που κατεβάζει την ίδια στιγμή ¨LEECHES". Κοιτώντας την αναλογία μπορες να συγκρίνεις τα αρχεία μεταξύ τους και να κατεβάσεις το πιο "γρηγορα".Πρέπει επίσης να ελέγχεις τα σχόλια αλλά και την υγεία κάθε αρχείου που πρόκυται να κατεβάσεις  για να αποφύγεις τον κίνδυνο κάποιας ανεπιθύμητης επίθεσης ή κάποιου ιού.
Όπως φαίνεται είναι πολύ καλό (για τους απλούς χρήστες του internet) αυτή η κατάσταση και καλό θα ήταν να αφήνετε το αρχείο στο pc σας να το δίνει πίσω στο κοινό, που το ζητά για να επυτυγχει καλύτερες ταχύτητες, Αυτή η ενέργεια θεωρείται παράνομη αλλά μέχρι  στιγμής  δεν έχει τιμωθεθεί ποτε κανείς... SO KEEP SEEDING!!! :D


Προσωπική πρόταση : Όταν ψάχνετε για κάποια ταινία, album, ή εφαρμογή για τον υπολογιστή κοιτάξτε πρώτα isohunt (http://isohunt.com/). Πολύ έγκοιτρο και πλήρης site!

ENJOY THE PIRATE TRIP!!! HOHOHO

ps: το άρθρο γράφτηκε στις 4 τα χαράματα μετά από άσχημο μεθύσι... Παρακαλώ δείξτε κατανόηση σε τυχόν λάθη...

-xtsan-

2 σχόλια:

  1. οχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω.Προσωπικά όμως προτιμώ το cinema.έχω δει άπειρες ταινίες στο pc αλλά τη μαγεία του κινηματογράφου δεν τη φτάνει to pc ή η τηλεόραση.Η τιμές βέβαια στο να πας να δεις μια ταινία είναι στα ύψη για αυτό μόνο Τετάρτες παιδιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fwth bres gkomena na moirazeste ta eishthria tis tetartes! it's the only solution!

    ΑπάντησηΔιαγραφή