30 Ιουνίου 2012

THE RIOT DOG

Μόνος, αλλά πανέτοιμος να τα βάλει με την κρατική καταστολή
  Ο Λουκάνικος αποτελεί την "ηγετική φυσιογνωμία" της πλατείας Συντάγματος. Ο λόγος για τον σκύλο-μορφή ο οποίος είναι πρωτοπόρος σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες  που αναζήτησαν δικαίωση πέριξ και εντός της Πλατείας Συντάγματος τα τελευταία χρόνια.Πάντα με το μέρος των κατατρεγμένων, των φτωχών, των απεργών, των αγανακτισμένων. Ενάντια από την κρατική βία και καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων και του παρακράτους.
                                                     

24 Ιουνίου 2012

ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

  Πριν ένα μήνα ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) δήλωσε ότι τα αποθεματικά του ιδρύματος τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι από την πρώτη Ιουλίου με τα υπάρχοντα δεδομένα θα μπει λουκέτο στις σχολές του ΕΚΠΑ!!!! Ο Πρύτανης τόνισε ότι για την κατάσταση αυτή ευθύνεται το αυθαίρετο από πλευράς Κράτους κούρεμα των ομολόγων που κατείχε το ΕΚΠΑ αφενός, αφετέρου η "εκβιαστική" διάταξη του πρόσφατου νόμου Διαμαντοπούλου που κόβει την χρηματοδότηση των ΑΕΙ μέχρι να αναδειχθούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

  Για όσες/όσους αναγνώστριες/αναγνώστες δεν ξέρουν το περιεχόμενο του νόμου 4009/2011 (για τα ΑΕΙ) είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία θα παραθέσω παρακάτω τα βασικά σημεία του: