14 Ιουνίου 2012

Grassroot journalism


Στην Ελλάδα είναι γνωστό σε όλες/όλους μας ότι η δημοσιογραφία απέχει παρασάγκας από τον ρεαλισμό, την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα.


Οι δημοσιογράφοι στα μεγάλε ΜΜΕ (ΔΟΛ,Μπόμπολας,Κυριακού,Κουρής) διαμορφώνουν την είδηση-συνείδηση του κόσμου- ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Στην ουσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι οι νταβατζήδες-παπαγαλάκια-φερέφωνα των πολιτικών γιατί ανάλογα με το δούναι-λαβείν που έχουν με τους πολιτικούς (για παράδειγμα κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα-resistance από τον Μπόμπολα και τα ΜΑΤ πήγαν να προασπιστούν τα συμφέροντα ενός διεφθαρμένου μεγαλοαστού!!!) "ανεβοκατεβάζουν" κυβερνήσεις.

  Η Ιρλανδία όμως πριν λίγες μέρες ήρθε και "έβαλε τα γυαλιά" σε όλους τους απανταχού δημοσιογράφους. Ο γνωστός Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne αποστόμωσε την τρόικα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της Ε.Κ.Τ. Klaus Masuch και δίνει ένα μάθημα για το πως πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο του και θεωρεί το επάγγελμά του ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ προς τον λαό του!!!

  Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο τραπεζίτης μετά την ερώτηση του Vincent Browne παραμένει αμίλητος! Η συντονίστρια της press conference προσπαθώντας ν'αποφύγει την απάντηση καθώς είπε να δώσουν δίπλα το μικρόφωνο και να ξαναγυρίσουν μετά σ'αυτόν και ο Vincent Browne επιμένει,χωρίς παράλληλα να γίνεται αγενής. Πραγματικά βλέπω ότι οι Ιρλανδοί παραμένουν περήφανος λαός και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

  Ο Vincent Browne έκανε μαθήματα δημοσιογραφίας σε αυτό το βίντεο. Ελπίζω οι Έλληνες "δημοσιογράφοι"  να κράτησαν σημειώσεις...

  Υ.Γ. : Grassroot journalism= δημοσιογραφία από λαϊκή βάση

  by fountou

2 σχόλια:

  1. Είνει ο καιρός για αλήθειες!Και μέσα από αυτό το blog σας διαβεβαιώνουμε για την φερεγγυότητα και αξιοπιστία αυτής της γραμμής που ακολουθούμε.Πολύ ωραίο άρθρο ΦΟΥΝΤΟΎ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pragmatika polu kalo to ar8ro kai o dhmosiografos akoma kaluteros! ton kollhse ston toixo! polu swstos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή