15 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ...

Κάποιοι τα ξέρουν και δεν τα λένε.Κάποιοι άλλοι που τα λένε καλούνται συνομωσιολόγοι ή ακόμα και άσχετοι.Λογικό.Δεν γίνεται να καταστραφεί όλο αυτό το κερδοσκοπικό χτισμένο στις πλάτες αθώων σύστημα.Ή καλύτερα δεν θέλουν να  το αφήσουν να καταστραφεί.Ωστοσο για να ακουστεί και να γίνει πιστευτή η αλήθεια έπρεπε να λεχθεί από ένα άτομο αθώο που δεν έχε μπλεχτει ξανά στα πολιτικά.Ορίστε η αλήθεια εκ στόματος Victoria Grant μιας δωδεκάχρονης κοπέλας που δεν φοβήθηκε κανέναν τραπεζίτη και είπε την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος
.Χαρακτηριστικά είπε:
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο Καναδάς είναι χρεωμένος; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η καναδική κυβέρνηση επιβάλλει τόσους φόρους; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι τραπεζίτες από τις μεγαλύτερες καναδικές τράπεζες γίνονται πλουσιότεροι και οι υπόλοιποι από εμάς δεν είναι; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το δημόσιο χρέος μας υπερβαίνει τα 800 δισ. δολάρια και γιατί ξοδεύουμε 160 εκατομμύρια δολλάρια κάθε μέρα σε ιδιώτες τραπεζίτες για τόκους μόνο για το εθνικό χρέος; Είναι 60 δισεκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτά τα 60 δις δολλάρια; 

Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν συνεργήσει στην οικονομική υποδούλωση των ανθρώπων του Καναδά. Θα σας δώσω τώρα τις πληροφορίες που θα σας ενδιαφέρουν και θα είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσετε την δική σας έρευνα και να καλέσετε την κυβέρνησή μας να σταματήσει αυτή τη ληστεία του λαού του Καναδά. Πρώτα θα δούμε την Τράπεζα του Καναδά. Και ύστερα πώς δουλεύει το τραπεζικό σύστημα σήμερα. Και τότε εγώ θα περιγράψω μια λύση που μπορούμε να ζητήσουμε από την κυβέρνησή μας να την πραγματοποιήσει.


Μέχρι τη δεκαετία του ‘70, χάρη στην Τράπεζα του Καναδά, το δημόσιο χρέος του Καναδά ήταν χαμηλό και διαχειρίσιμο. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί προς το τραπεζικό σύστημα που έχουμε τώρα και το οποίο κατακλέβει τούς Καναδούς.(κάτι το οποίο δεν έγινε μόνο στον Καναδά,αλλά σταδιακά και παγκοσμίως). Έτσι, επιτρέψτε μου να να εξηγήσω πώς λειτουργεί το υπάρχον ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.

Πρώτα απ ‘όλα, η καναδική κυβέρνηση δανείζεται χρήματα από ιδιωτικές τράπεζες. Οι τράπεζες δανείζουν χρήματα στην καναδική κυβέρνηση με τόκους. Η κυβέρνηση έρχεται στη συνέχεια να αυξήσει τούς φόρους κάθε έτος για να καταβάλει τους τόκους του εθνικού χρέους το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται … αυτό βλάπτει την καναδική οικονομία … και τα πραγματικά χρήματα πηγαίνουν στις τσέπες των ιδιωτών τραπεζιτών. Επιπλέον, η κυβέρνηση δίνει την άδεια στις ιδιωτικές τράπεζες παρέχουν επίσης χρήματα που δεν υπάρχουν υπό μορφή δανείων και υποθηκών. Όταν μια τράπεζα κάνει ένα δάνειο με τη μορφή δανείου ή υποθήκης, δεν σας δίνει πραγματικά χρήματα, αλλά πατάει ένα κουμπί σε έναν υπολογιστή και παράγει το πλαστό χρήμα, δηλαδή αέρα κοπανιστό. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν τα χρήματα αυτά στα καταστήματά τους. Επί του παρόντος, οι τράπεζες έχουν 4 δισεκατομμύρια δολλάρια σε αποθέματα, αλλά έδωσαν δάνεια πού ξεπερνούν τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια … κάθε φορά που μια τράπεζα δίνει ένα δάνειο δημιουργείται ένα νέο (ανύπαρκτο) χρήμα. 

Σχεδόν όλα τα χρήματα που εξέρχονται από μια τράπεζα εξέρχονται με τη μορφή δανείου και το δάνειο είναι χρήματα που στο σημερινό σύστημα επιβαρύνεται με το χρέος αποτελείται από τους τόκους. Επί του παρόντος όλα τα χρήματα σε κυκλοφορία , επιβαρύνονται με χρέος. Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι (στη Βίβλο, Mατθαίος, 21), ο Ιησούς έδιωξε τους Τοκογλύφους από το ναό, επειδή είχαν αναπτύξει ένα σύστημα αλλαγής των νομισμάτων για να ληστεύουν τα χρήματα των ανθρώπων. Οι Ιδιώτες Τραπεζίτες είναι σαν τούς Τοκογλύφους ανταλλακτηρίων συναλλάγματος στο Κατά Ματθαίον 21 και ληστεύουν και εξαθλιώνουν τούς Καναδούς και πρέπει να σταματήσουν. 

Πώς θα πρέπει να λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα; Σε μια διάσημη συνέντευξη του κ. McGeer ζήτησε από τον κ. Towers να εξηγήσει γιατί μια κυβέρνηση που έχει μια δική της τράπεζα να μεταβιβάσει τοση ισχύ σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο …όταν οι τόκοι πού πρέπει να πληρώνει τήν οδηγεί στην εθνική χρεοκοπία. Ο κ. Towers είπε … παράλειψη … ότι … (εξαρτάται από την επιλογή της κυβέρνησης). Με άλλα λόγια, εάν η καναδική κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, θα μπορούσε να πάρει απευθείας από την Τράπεζα του Καναδά, οι άνθρωποι θα πληρώσουν για να επιστρέψουν τα χρήματα στην Τράπεζα του Καναδά και αυτά τα χρήματα που προέρχονται από τους φόρους, με τη σειρά τους θα εισέλθουν σε μια οικονομική υποδομή και δεν θα αυξανόταν το χρέος και οι Καναδοί θα μπορούσαν να ευημερούν και πάλι με αυτά τα αληθινά χρήματα -και όχι με χρήματα που επιβαρύνονται με χρέη- ως βάση της οικονομικής δομής τους. (Αντιθέτως) … σε ιδιωτικές τράπεζες, όπως η … Royal Bank.

Ο Καναδάς θα μπορούσε να εκδώσει τα χρήματα του στην Τράπεζα του Καναδά. Έχει την δύναμη να το πράξει. Εν κατακλείδι, έγινε οδυνηρά προφανές, ακόμη και για μένα, μια κοπέλλα δώδεκα ετών, ότι έχουμε πέσει θύμα ληστείας και είμαστε εξαπατημένοι από το τραπεζικό σύστημα και απο μια συνένοχη κυβέρνηση. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα; Τι να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη γενιά δεν θα βασίζεται σε μια ψεύτικη οικονομία ,για να εξοικονομήσει χρήματα ,που θα την κάνει σκλάβα των τραπεζών; Είναι θετικό το γεγονός ότι κανείς δεν ξεχνάει ότι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που μετράει.
-fontaklis-
ΠΗΓΗ:http://networkedblogs.com/yjqdH 

10 σχόλια:

 1. Πολύ ωραίο άρθρο Φώτη εξηγείς με απλά λόγια την "φούσκα" του τραπεζικού συστήματος (και βασικά του ιδιωτικού)!!! Απλώς καλό είναι να μην κατακρίνουμε μόνο αλλά και να προτείνουμε. Δηλαδή την στροφή των κυβερνήσεων και των κρατών στην πραγματική οικονομία.

  fountou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Edw eimaste gia na leme alhtheies... kai auto einai to mono pou kanw.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι,ναι υπέροχο άρθρο, τα αναλύει πολύ ωραία ο ''αθρογράφος''. Να ήταν και ο κύριος με το γελοίο ψευδόνυμο καλά θα ήταν. Τα forum, τα blog κτλ. δεν είναι άντε πιάσαμε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι και γράφουμε/κλέβουμε ότι μας έρθει στο κεφάλι. Υπάρχουν ορισμένοι κοινοί κανόνες συμπεριφοράς/ ηθικής αλλά και σχετικές διατάξεις που ορίζουν νομικά την προστασία των κειμένων. Το παρών άρθρο δημοσιεύτηκε ενυπρόγραφο από κάποιον fontaklis και δεν αναφέρεται πουθενά η δημοσίευση της πηγής από όπου έγινε το clopy-paste. Προφανώς ο εν λόγω κύριος αγνοεί πλήρως την μηδενική νομιμότητα των πράξεων του και θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες που προβλέπει ο νόμος περί αντιγραφής κειμένων χωρίς άδεια ή αναφορά πηγής, σε περίπτωση που δεν κατεβάσει το άρθρο ή δεν αναφέρει άμεσα την πηγή του συγκεκριμένου άρθρου.

  Με εκτίμηση,

  anti-ntp.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις δίκιο φίλε.Πραγματικά με συγζωρείς μα δεν το ήξερα.Είμαστε ακόμη στην αρχή και δεν γνωρίζουμε περίνόμων πολύ καλά σε διαβεβαιώ πως δεν θα ξανασυμβεί.Επίσης δεν το έψαξα μόνος μου αλλά ένας φίλος μου το έστειλε και σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να το ανεβάσω σε διαβεβαιώ πως δεν θα ξανασυμβεί.
  Με εκτίμηση -φοντακλισ-
  και πάλι συγγνώμη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντάξει φίλε μην τρελαίνεσαι, δεκτή η συγγνώμη σου. Γενικά πάντως καλό θα είναι να διαβάζεις τα περί συμβάσεων πρωτού ξεκινήσεις να γράφεις σε blog. Πολλά γίνονται... Τέλος πάντων, συνέχισε την πολύ καλή δουλειά σου στο blog.

  Με εκτίμηση,

  anti-ntp.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πραγματικά επειδή το blog μας συμπληρώνει λίγο καιρό παρουσία θα θέλαμε να απολογηθούμε για τη σημαντικότατη παράλειψη της πηγής του άρθρου! Η πηγή αναρτήθηκε πριν από λίγο και σας δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον!!!

  Ευχαριστούμε για την κατανόηση,
  -fountou-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σας ευχαριστούμε σαν blog και περισσότερο εγώ προσωπικά για την κατανόηση σας.Ωστόσο αν σας ήταν εύκολο μπορείτε να μας δώσετε κάποια πηγή περί πνευματικών δικαιωμάτων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένα ενδεικτικό άρθρο που θα μπορούσατε να διαβάσετε είναι: http://www.e-yliko.gr/htmls/safety/getsafe/tbehave.htm

  Λίγα και καλά. Γενικά πάντως αν δείτε ότι σας ενδιαφέρει και θα θέλατε να εντριφύσετε θα σας πρότεινα να γκουκλάρετε: πνευματικά δικαιώματα και διαδίκτυο

  Με εκτίμηση,

  anti-ntp.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. anti-ntp.blogspot.com θα ηθελα να σας κανω μια τελευταια ερωτηση (επειδη δεν πολυ καταλαβα κατι στο link που στειλατε)..1) Μπορουμε να κανουμε copy paste οποιοδηποτε αρθρο βρουμε στο διαδικτυο αναφεροντας την πηγη η θα πρεπει με καποιο τροπο να συμφωνει και αυτος απο τον οποιο το πηραμε; Εσεις για παραδειγμα εχετε παρει εγκριση απο καποια site να παιρνετε καποια αρθρα τους (αναφεροντας την πηγη βεβαια) η δεν χρειαζεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή