30 Ιουνίου 2012

THE RIOT DOG

Μόνος, αλλά πανέτοιμος να τα βάλει με την κρατική καταστολή
  Ο Λουκάνικος αποτελεί την "ηγετική φυσιογνωμία" της πλατείας Συντάγματος. Ο λόγος για τον σκύλο-μορφή ο οποίος είναι πρωτοπόρος σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες  που αναζήτησαν δικαίωση πέριξ και εντός της Πλατείας Συντάγματος τα τελευταία χρόνια.Πάντα με το μέρος των κατατρεγμένων, των φτωχών, των απεργών, των αγανακτισμένων. Ενάντια από την κρατική βία και καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων και του παρακράτους.
                                                     


  Πέρσι τέτοιες μέρες ήταν το σύμβολο των Αγανακτισμένων πολιτών, έξω από την Βουλή.
Το BBC έκανε αφιέρωμα 20' με τη δράση του Λουκάνικου. Ο Time με τη σειρά του αναφέρει ότι ο Λουκάνικος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή στις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν το 2011 στην Αθήνα, πάντα με το μέρος των διαδηλωτών. Ο συντάκτης του Time αναφέρει μάλιστα ότι ο "σκύλος επαναστάτης"ποτέ δεν πτοήθηκε από τα χημικά!
http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2102191_2327703,00.html

  Τ'όνομα του Λουκάνικου ενέπνευσε και τους Ισπανούς για να πίνουν μπύρες στην υγειά του οι θαμώνες τοπικής μπυραρίας "LOUKANIKOS" στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Το μπαρ-μπυραρία είναι στέκι πολιτικών συζητήσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων και οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες του σκύλου-μασκότ των διαδηλώσεων, αλλά και από φωτογραφίες όσων έγιναν στο Σύνταγμα πέρσι το καλοκαίρι.





  O σύντροφος Λουκάνικος, ράτσα γεννημένου ηγέτη, με ψυχολογία νικητή αποτελεί τον πρώτο επαναστάτη σκύλο παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής.



ΠΗΓΗ: http://vivanews.gr/article.php?id=25442

by fountou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου