13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΞΙΖΕΙ...





Κάπου,κάποτε,μόνοι ή με παρέα όλοι εχουμε κάτσει μπροστά απο την tv(ή τον υπολογιστη)και έχουμε ''κάψει κύτταρα''.Σειρές,ταινίες ή ακόμα και Αννίτα Πάνια που λεει ο λόγος έχουν τραβήξει την προσοχή μας.Χιλιάδες κυκλοφορούν σε αυτό το χαζοκούτι όμως είναι εκείνες που αξίζουν πραγματικά που μας κάνουν και παθιαζόμαστε,που παθαίνουμε εμμονή.Μην σας κουράζω άλλο.Θα σας προτείνω μία λίστα από δέκα σειρές που...τουλάχιστον αξίζει να τους δώσετε μία ευκαιρία(όσον αφορά εμένα τις τελευταίες μέρες τις έχω πεθάνει).



1.NEWSROOM.Με μια προταση:Πετυχημένος τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων αποφασίζει να κάνει το επάγγελμα του λειτούργημα και να γίνει ο δικαστής του πολίτη.Πολλές αλήθειες και πολλή τροφή για σκέψη.Αξίζει!
2.BREAKING BAD.Πώς αλλιώς να το πω;Η σειρά είναι MUST.Καθηγητής χημείας χρειάζεται λεφτά και ενασχολείται με ναρκωτικά.Χιουμορ,υποθεση και κοινωνικη ευαισθησια για κάτι που ίσως όλοι να κάναμε αν χρειαζόταν.
3.CONTINUUM.Sci-Fi σειρά καναδικής παραγωγής.Προφητική,τραβηγμένη...όπως θέλετε πείτε το.Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι σαρώνει σε Αμερική και Καναδά.
4.Θα το επαναλαβω.Το έχω γραψει και σε προηγούμενο αρθρο νομίζω αλλά αξίζει να το λέμε και να το ξαναλέμε.FRINGE.Το επόμενο σκαλοπάτι μετά τα X-Files.Το φαινόμενο των Sci-Fi σειρών αποθεώνεται με την υπογραφή του J.J.Abraams.
5.Poltical Animals και Borgen.Από τις πιο αξιόλογες πολιτικές σειρές όλων των εποχών.Ίσως και οι κορυφαίες στο είδος τους.Επίκαιρα θέματα για όλους.
6.WALKING DEAD.Τρίτη και καλύτερη σεζον.Ζόμπι,αίμα,αίμα,αίμα...Γ****ι.Με περισσότερους τηλεθεατές εντος Αμερικής ακόμα και από το GAME OF THRONES.
7.HOMELAND.Για όποιον δεν την ξέρει,είναι η σειρά που κέρδισε τα βραβεία ΕΜΜΥ με αντιπάλους το GANE OF THRONES και άλλες.Στρατιωτικό,κατασκοπικό με μία λέξη καθηλωτικό!
8.Τώρα για τους λάτρεις των δραμάτων εποχής.ΠΡΕΠΕΙ τουλαχιστον να δώσετε μία ευκαιρία στο the Borgias.Ναι ναι η γνωστή ιστορία του πάπα Βοργία που αναστάτωσε ολόκληρη την Ιταλία σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.Στο ρόλο του πάπα ο ένας και μοναδικός Jeremy Irons.Χρειάζονατι περαιτέρω λόγια;...Νομίζω πως όχι.
9.TOUCH.Για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει την πρώτη σεζόν έχω να του πω πως ένα είναι σίγουρο.Θα ανατριχιάσετε.Συγκινητικό,ανθρώπινο,πνευματικό.
10.Ε τι να λέμε τώρα.Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται λέξεις.GAME OF THRONES.Όλοι το ξέρετε και ολονών έχει πάρει κάτι το αυτί τους.AMERICAN HORROR STORY.Η τελευταία είναι προεραιτική.Δοκιμάστε την και αν σας φανεί κάπως ανατριχιαστική,μην την αφησετε...
-fontaklis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου