13 Σεπτεμβρίου 2012

Music NOW : Γιάννης Αγγελάκας



Ένα σύμβολο και πρότυπο για πολλούς Έλληνες ροκάδες επί δεκαετίες! Η συμβολή του στο Ελληνικό τραγούδι είναι τεράστια και έχει αφήσει ιστορία με τα κομμάτια του!

Αυτός ο ιδιαίτερος ήχος από τον μπαγλαμά του αφανή ήρωα, Ντίνου Σαδίκη, κάνει τόσο ξεχωριστά όλα τα τραγούδια, και σε κάθε live τα σπάνε μαζί! Βάζουν την ψυχή τους στα κομμάτια που τραγουδάνε και τα δίνουν όλα!



Η ιστορία του Γιάννη ξεκινάει το 1990, ερμηνεύοντας στο cd με τίτλο "Άντε... και καλή τύχη μάγκες" τραγούδια στη μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου μαζί με άλλους καλλιτέχνες. To 1995 κυκλοφορεί το πρώτο του cd μαζί με τις Τρύπες και τιτλοφορέιται ως "Υπέροχο τίποτα", και μέχρι το 2009 δεν σταματάει, βγάζοντας συνολικά 14 δίσκους! 

Έχει εκδόσει 2 ποιητικές συλλογές ("Σάλια" -1988, "Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε?" -1999) και ένα βιβλίο, το "Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000". Έχει ντύσει με μουσική ταινίες όπως "Η Εποχή των Δολοφόνων", "Ψυχή Βαθιά", "Χώμα και Νερό", ενώ στην τελευταία είχε και ένα ρόλο, δοκιμάζοντας έτσι για πρώτη φορά τις ικανότητές του στην ηθοποιία. Το 2003 ξανακάνει αυτόν τον συνδιασμό και δημιουργεί μουσική ενώ πρωταγωνιστεί στην ταινία "Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα". Το 2004 ιδρύει μια δισκογραφική, την "" All together now" και γίνεται παραγωγός σε 6 album.

Τα λόγια όμως είναι περιττά! 
Kαλύτερα να παρουσιαστεί αυτή η μεγάλη προσωπικότητα μέσα από τραγούδια...






  - xtsan -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου