8 Σεπτεμβρίου 2012

Music NOW : Kanye West


 Kanye West... Ένα όνομα, μια ιστορία. Μια ιστορία μέσα στο βιβλίο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και της hip-hop κοινότητας!
Η ιστορία του ξεκινάει σαν παραγωγός στην δισκογραφική εταιρία Roc-A-Fella Records, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ο Jay-Z. Εκεί συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως η Aliicia Keys, ο Ludacris, η Janet Jackson και άλλοι. Ξεχώρισε όμως για την καλή του δουλειά στην παραγωγή του δίσκου "The Blueprint" του Jay-Z, που τότε πέρα από αφεντικό και συνεργάτης, ήταν και πολύ καλός του φίλος!
Το style του είναι επηρεασμένο από τα '70s rnb, την soul, την trip hop, την ηλεκτρονική και την κλασσική μουσική. Το πρώτο του προσωπικό album ήρθε το 2004 με όνομα "The College Dropout" και μετά την τεράστεια επιτυχεία του συνέχισε με άλλα 4, ενώ το 2011 έκανε ένα album-συνεργασία με τον Jay-Z με τίτλο "Watch The Throne". Και τα 5 προσωπικά του cd έχουν γίνει πλατινένια, 4 εκ των οποίων έχουν αγγίξει και την κορυφή των US charts. 
Τώρα πια έχει και ο Kanye τη δική του δισκογραφική εταιρία με όνομα "GOOD Music" που φιλοξενεί και συνεργάζεται με τον John Legend, Kid Cudi και άλλους.
Το σήμα κατατεθέν του είναι ένα λούτρινο αρκουδάκι που έχει μπει στο εξώφυλλο 3 εκ των 5 του cds. 
 


Έχει δημιουργήσει και τρεις ταινίες μικρού μήκους (We were once a fairytale - 2009, Runaway - 2010, Cruel summer - 2012) όποπυ έκανε τον παραγωγό, τον συγγραφέα και επιμελήθηκε την μουσική τους υπόκρουση.
Πέρα από τον καλλιτεχνικό τομέα ο Kanye West έχει συνεισφέρει και με φιλανθρωπίες στη βελτίωση της ζωής αρκετών ατόμων! Το 2003 έφτιαξε το Kanye West Foundation που συνεργάζεται με τα σχολεία του Σικάγο και βοηθά τα παιδιά από την Λατινική Αμερική και την Αφρική να παραμείνουν στο σχολείο!

Discography:
  • The College Dropout (2004)
  • Late Registration (2005)
  • Graduation (2007)
  • 808's and Heartbreak (2008)
  • My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)
  • Watch the Throne (2011)


Δύσκολα ξεχωρίζεις μόνο 2 τραγούδια από καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς αλλά ακούγοντας τη δισκογραφία ξανά και ξανά κατέληξα στα παρακάτω...







  - xtsan -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου