11 Σεπτεμβρίου 2012

Creativity in our lives


Δημιουργείς... Φτιάχνεις... Ξεκινάς... Γεννάς... Πόση χαρά και περηφάνια μπορεί να χαρίσει αυτό που μόλις έπλασες... 


Είναι ανάγκη του ανθρώπου να ξεφεύγει που και που από τα όρια του και να σκέφτεται λίγο διαφορετικά. Αν αυτό καταλήξει σε μια νέα ιδέα ή σε ένα καινούριο αντικείμενο τότε πετυχαίνει το ζενίθ της δημιουργικότητας του! Κάπως έτσι εκφράζονται και παρουσιάζονται πτυχές της προσωπικότητας ή/και του χαρακτήρα του καθενός και μπαίνουν νέα όρια στην φαντασία του... Γι' αυτό λοιπόν εξέλιξε το "εγώ" σου και "αναβάθμισε" τον εαυτό σου! 

Ο Steve Jobs είπε "Η δημιουργικότητα είναι απλά η σύνδεση διάφορων πραγμάτων! Άν ρωτήσεις έναν δημιουργικό άνθρωπο πως έκανε κάτι, θα νοιώθει κάπως ένοχος γιατί στην πραγματικότητα δεν έκανε τίποτα, απλά είδε κάτι. Μετά από λίγο του φαινόταν προφανές! Αυτό συνέβη επειδή ήταν σε θέση να συνδυάσει εμπειρίες που είχε και να συνθέσει νέα πράγματα".Επομένως δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι! Με τη σκέψη αυθυποβάλεις  το μυαλό σου και αυτό δεν είναι καλό! Μην προσπαθείς να κάνεις κάτι. Απλά άστο να συμβεί...

Κλείνω με το παρακάτω video παρουσιάζοντας έξυπνες και μικρές συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την δημιουργικότητα (παρατηρητικότητα) του καθενός μας!



  - xtsan -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου