8 Ιουλίου 2012

ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ




Hint : Στο παρακάτω άρθρο εκφράζω τη δική μου άποψη πάνω στο ζήτημα των θρησκειών και πιστεύω πως πολλά άτομα (ακόμα και από το team του blog) θα είναι αντίθετα στις απόψεις που παρουσιάζονται εδώ! Αυτό που θέλω να επιτύχω δεν είναι να πείσω κανένα για κάτι, αλλά να εκφράσω μια διαφορετικά άποψη πάνω στο θέμα, μιας και το blog μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και το κάνουμε άλλωστε και σε πολιτικό-οικονομικά ζητήματα.

Δεν θα αναφερθώ μόνο στον χριστιανισμό, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτό μιας και είναι πιο οικείο σε όλους μας. Για αρχή θα αφήσω τον κ. George Collin να δείξει τις απόψεις του, που ναι μεν προκαλούν, αλλά δίνουν παράλληλα και τροφή για σκέψη! (Μετάφραση από κάτω)


"Όταν μιλάμε για βλακεία... Τεραστίων διαστάσεων βλακεία... Πρέπει να σηκωθείς και να το κοιτάς με δέος. Με δέος! Ο πρωταθλητής των ψευδών υποσχέσεων και υπερβολικών ισχυρισμών... Η θρησκεία. Χωρίς κανένα ανταγωνισμό... Η θρησκεία εύκολα δημιούργησε το πιο βλακώδης παραμύθι που έχει ποτέ ειπωθεί. Σκεφτείτε το... Η θρησκεία κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους,      πως υπάρχει ένας αόρατος άνθρωπος... Που ζει στον ουρανό... Παρακολουθεί το κάθε τι που κάνετε, κάθε λεπτό της κάθε μέρας, και ο αόρατος άνθρωπος έχει μια ειδική λίστα με 10 πράγματα που αυτός δεν θέλει να κάνετε! Και αν κάνετε οποιοδήποτε από τα 10 αυτά υπάρχει ένα ειδικό μέρος γεμάτο φωτιά και καπνό και καψίματα και βασανιστήρια και αγωνία.... όπου θα σας στείλει να ζείτε εκεί να καίγεστε, να υποφέρετε, να πνίγεστε, να ουρλιάζετε και να κλαίτε! Εις τους αιώνες των αιώνων, μέχρι το τέλος του κόσμου!  ...Αλλά σας αγαπάει! ....Σας αγαπάει! ... Σας αγαπάει και χρειάζεται λεφτά! Πάντα χρειάζεται λεφτά! Είναι παντοδύναμος, παντογνώστης, τέλειος, σοφός.. Αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να διαχειριστεί το χρήμα... Η θρησκεία έχει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων (αντίστοιχα και ευρώ), δεν πληρώνει φόρους, και πάντα θέλει λίγο παραπάνω. Μιλάμε για ένα καλό βλακώδες παραμύθι..!"

Αλλά αυτά μπορείτε να τα χαρακτηρίσετε σαν αερολογίες και θεωρίες και συνομοσιολογικά λόγια κλπ κλπ.... Οκ! Το δέχομαι! Ας μιλήσουμε τότε για κάποια γεγονότα από την αρχή των θρησκειών μέχρι και σήμερα για να δούμε πόσο τυχαία είναι κάποια πράγματα και αν μοιάζουν κάποια σημεία ανάμεσα σε θεωρητικά ανόμοιες θρησκείες!

Ο Ώρος, αιγύπτιος θεός (3000πΧ) που συμβόλιζε τον ήλιο, γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου από παρθένα μητέρα, 3 βασιλιάδες ακολούθησαν το "αστέρι της ανατολής" για να δοξάσουν τον νέο μεσσία, έγινε δάσκαλος με 12 μαθητές, και τέλος 3 μέρες μετά το θανατό του σηκώθηκε από τους νεκρούς. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία είχαν και ο Άττις από τη Φρυγία, o Krisha από την Ινδία, ο Διόνυσος της Ελλάδας, ο Μίτρα της Περσίας και άλλοι... Πολλά από αυτά έχουν αστρολογική εξήγηση και γενικά τα στοιχεία που συναντούμε πολύ συχνά στις θρησκείες έχουν ερμηνευτεί και έχει δοθεί ο λόγος που υπάρχουν! Για να μην γράφω όλες τις λεπτομέρειες και γίνομαι κουραστικός μπορείτε να δείτε το παρακάτω video (απόσπασμα από την ταινία Zeitgeist) που τα εξηγεί αναλυτικά!





Μετά κάποιος μπορεί να μου πει... Καλά όλα αυτά! Αλλά κάθε χρόνο γίνεται κάποιο ιατρικό ΘΑΥΜΑ, και ενώ το τάδε περιστατικό το κοιτάγανε οι γιατροί πολλά χρόνια κάποια στιγμή έγινε καλά ο ασθενής χωρίς κανένας να γνωρίζει το λόγο και διάφορα τέτοια... Σε όλους αυτούς έχω να απαντήσω πως οι επιστήμες γενικότερα, και η ιατρική ειδικότερα, δεν έχουν εξηγήσει τα πάντα και δεν έχουν καλυφθεί στο 100%. Οπότε είναι λογικό να συμβεί κάτι που να μην έχουν λογική εξήγηση να δώσουν! Το ίδιο πράγμα συνέβαινε και στην αρχαία Ελλάδα, όπου όταν οι άνθρωποι έβλεπαν τους κεραυνούς απορούσαν με το τι είναι αυτό και το απέδιδαν σε μια ανώτερη δύναμη που ελέγχει τους κεραυνούς, στον παντοδύναμο Δία! Τώρα πια ξέρουμε πως λειτουργεί η φύση γύρω από αυτό το ζήτημα και το απομυθοποιήσαμε! Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε 1000 χρόνια από τώρα και οι άνθρωποι τότε θα γελάνε με τις αντιδράσεις μας στα "θαύματα" που συμβαίνουν σήμερα! Θαύματα ΔΕΝ γίνονται! Όλα λειτουργούν φυσιολογικά!

Και τώρα έρχεται το άλλο μεγάλο ερώτημα που είναι ποιος έφτιαξε τη φύση και τον κόσμο γύρο μας και τους πλανήτες και το σύμπαν κλπ κλπ κλπ..... Σε αυτό δεν έχω απάντηση. Και αυτή είναι η ατάκα που πρέπει να λέει καθένας όταν του γίνεται αυτή η ερώτηση! Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να έγινε τόσα χρόνια πριν! Είναι όλα εικασίες και ιδέες! Αυτό που συνέβει ξεπερνά τα όρια της φαντασίας! Δηλαδή και το πιο τρελό πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι ταπεινό και δεν πλησιάζει καν στην πραγματικότητα! Θα εξηγήσω αυτό που θέλω να πω πάλι με ένα παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας. Όταν γινόταν σεισμός μπορούσε κάποιος άνθρωπος να φανταστεί πως κάτω από τον φλοιό της γης που πατάει υπάρχουν πλάκες που κινούνται και μόλις σημειωθεί τριβή μεταξύ τους παρουσιάζεται το φαινόμενο του σεισμού? Ή ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε πρωί επειδή η γη περιστρέφεται? Ή ότι το φαινομενικά σταθερό έδαφος που βρίσκεται αιωρείται και ταξιδεύει κάπου στο διάστημα? Ήταν πέρα από τα όρια της λογικής. Η εύκολη λύση είναι να πεις πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που το κάνει αυτό και το άλλο και γενικά ότι δεν καταλαβαίνω και να καθησυχαστείς, γιατί αυτή η δύναμη τα κάνει όλα τόσο καλά και έχει φροντίσει για τα πάντα... Με αυτή τη νοοτροπία όμως δεν θα ψάχναμε να ανακαλύψουμε τίποτα και οι επιστήμες θα ήταν παααααρα πολύ πίσω ακόμα! Και επίσης αν η δύναμη αυτή έχει φροντίσει για όλα τότε γιατί γίνονται τυφώνες και πεθαίνει τόσος κόσμος? Γιατί σκάνε τα ηφαίστεια  και καίγονται ολόκληρα χωριά? Γιατί αυτός ο καλός θεούλης αφήνει να γίνονται αυτές οι καταστροφές που προκαλούν πόνο και δυστυχία? Όλα αυτά γίνονται γιατί απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει θεός! Ο μόνος που μπορεί να αποφύγει τις καταστροφές είναι ο άνθρωπος που θα καταλάβει πως λειτουργούν αυτά τα φαινόμενα γύρω του και θα μπορέσει να προφυλαχθεί κατάλληλα!

Έχεις κάθε δικαίωμα και δέχομαι να λες ότι πιστεύω στον θεό και ότι αυτός μας δημιούργησε και φροντίζει για εμάς και άλλα τέτοια, αλλά η αντιμετώπιση που θα έχω απέναντι σου, θα είναι η ίδια με αυτή που θα έχω και σε εκείνον που λέει πως μας δημιούργησαν εξωγήινοι! Είναι και τα 2 ωραίες ιστορίες απλά η μια είναι πιο διαδεδομένη και έχει πολλούς υποστηρικτές! Για να κλείσω θα ήθελα μόνο να πω πως δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην βοήθεια του θεού και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις!
Οποιαδήποτε άλλη θέση ή απάντηση στο άρθρο θα θελα να την δω στα σχόλια από κάτω...

-xtsan-

2 σχόλια:

  1. Σε εμένα αναφέρεσαι προφανώς με την τελευταία πρόταση σου.Λοιπόν όσο αναληθή σου φαίνονται αυτά που πιστεύει πολύς κόσμος τόσες ανακρίβειες περιέχεις στο άρθρο σου.Πρώτον και κύριον είναι διαφορετικό θέμα ο θρησκόληπτος από τον θρησκευόμενο.Οπότε ας μιλήσουμε για τον θρησκευόμενο πιστό γιατί ο θρησκόληπτος είναι κάτι πέρα από τη λογική και κακώς ροωθείται κάποιες φορές.Θα ξεκινήσω να δίνω την απάντηση μου βάση των τελευταίων παραγράφων σου.Είσαι τόσο αφελής που πιστεύεις ότι οι αρχαίοι Έλληνες πιστευαν σε 12 ανθρωπόμορφους θεούς και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το κεραυνούς;Αν ήταν έτσι οι επιστήμες δεν θα βασίζονταν στους αρχαίους μας προγόνες αλλά θα ήμασταν με βαση τα λεγόμενα σου ζώα χωρίς πρόοδο.Οι πρώτοι μεγάλοι μελετητές του Γαλαξία ήταν οι αρχαίοι Έλληνες που κατά κάποιους θεωρείται πως έφυγαν και έξω από τη γη.Το θέμα είναι μεγάλο όμως και ας μην παρεκλίνουμε.Το 12θεο ήταν μία μέθοδος να κρατήσουν σε άγνοια τη γνώση από τον απλό κόσμο.Μιλάς για λεφτά που απαιτεί ο θεός;Εδώ είναι το μεγαλύτερο λάθος όλων.Ταυτίζεται την ύπαρξη του θεού με τα πεπραγμένα των παπάδων εδώ.Τεράστιο λάθος.Και στην απάντησή σας οτι είναι οι υπηρέτες του θα σας πω πως είναι άνθρωποι και είναι δύσκολο να αποχωριστούν ορισμένα πάθη.Τέλος για να μην μακρυγορώ όσον αφορά την κόλαση τόσα ξέρεις τόσα λες.Αν ο σκοπός σου ήταν όντως να μάθεις δεν θα άκουγες το ζειτγειστ αλλά θα διάβαζες και περαιτέρω από μόνος σου.Κόλαση είναι το μέρος εν απουσία θεού και φωτός.Επειδη πολλοί όμως είναι μικρόμαυαλοι μην θεωρηθεί το φως με τη μορφή που έχει σήμερα,αλλά ως γνώση και αγιότητα.Η κόλαση όπως την αναφέρεις παραπάνω καθιερώθηκε κατά την εποχή του σκοταδισμού,και της ιεράς εξέτασης.Της πιο μαύερης ώρας του χριστιανισμού.Μην μπερδεύουμε όμως τον Θεό με τους ανθρώπους.Τέλος πρέπει να παραδεχτώ πως αυτό με τις ομοιότητες όλων των θρησκειών είναι αλήθεια και αναμφισβήτητο όμως η εξήγηση μου και το τονίζω η δικια μου,είναι οτι κάθε νέα θρησκεία για να ενσωματωθεί σε εναν μεγάλο πολιτισμο οφείλει να πάρει ομοιότητες από την προηγούμενη.Να σου πω κατι φίλε ΧΤΣΑΝ;it is all aboyt FAITH!!!!!!!Απλά διαβάστε τα πάντα να έχετε εμπερειστατωμένη άποψη και όχι μόνο αυτά που ακούγονται ενδιαφέρον γι ανα κάνουμε τους αντιδρατσικούς.ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕς ΣΧΟΛΙΟ.Θα επιστρεψω με αρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1ον, ευτυχώς κάποιος διάβασε το άρθρο μου!
    2ον, δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένο αλλά καλά έκαμες και απάντησες.
    3ον, για το επίπεδο επιστημών που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, αλλά με απλή λογική και με δεδομένο όπως λες ότι κάθε εποχή βασίζεται στην προηγούμενή της για να προοδεύσει (ποτέ δεν έγραψα κάτι αντίθετο σε αυτό!) δεν νομίζω πως έπρεπε να περιμένουμε τον Τέσλα και κάποιους άλλους να δώσουν σαφής εξηγήσεις για φαινόμενα σαν τον κεραυνό.
    4ον, στο κομμάτι με τα χρήματα ήθελα απλά να τονίσω ότι κάποιοι επωφελούνται καταστάσεων και εξοικονομούν ΠΟΛΛΑ λεφτά! Δηλαδή κάτι φαινομενικά αγνό αμαυρώνεται από αρκετά άτομα τα οποία κυριολεκτικά χρησιμοποιούν τους πιστούς!
    5ον, έτσι όπως δίνεις την δικιά σου εξήγηση για τις ομοιότητες των θρησκειών, φαίνεται να πιστεύεις ότι όπως τόσες άλλες θρησκείες έτσι και ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία της σειράς και απλά περιμένει η ανθρωπότητα μια πιο καινούρια με παρόμοια χαρακτηριστικά.

    ps : δεν θα αρνηθώ σε καμία περίπτωση ότι αυτά που πρεσβεύει ο χριστιανισμός είναι ορθά και λογικά για να λειτουργήσει αρμονικά η κοινωνία! Δηλαδή οι 10 εντολές θα πρέπει να ισχύουν! Αλλά από πλευρά ηθικής ώστε να μην πληγώνουμε τον συνάνθρωπό μας, και όχι επειδή τα είπε κάποια ανώτερη δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή