18 Ιουνίου 2012

ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ = MIND CONTROL



Μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του προηγούμενου αιώνα μετατράπηκε στην μεγαλύτερη πηγή χειραγώγησης και υποδούλωσης της σύγχρονης εποχής!

Όπως κάθε πράγμα έτσι και η τηλεόραση έχει τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της. Το ζήτημα είναι πως αξιοποιείται από όλους μας! Για παράδειγμα και τα φάρμακα που με καλή χρήση προσφέρουν υγεία στους ανθρώπους, αν παρθούν σε μεγαλύτερη δόση από την προτεινόμενη τότε μπορεί να προκληθεί ακόμα και θάνατος. Γι' αυτό δεν φταίνε τα φάρμακα αλλά οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν.
Σήμερα σχεδόν όλα τα νοικοκυριά έχουν μια τέτοια συσκευή σπίτι τους, που τους περνά άμεσα τα μηνύματα των καναλάρχων. Αυτοί αποφασίζουν τί θα προβληθεί και μέσα από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες, χωρίς να λένε απαραίτητα ψέματα αλλά δείχνοντας συγκεκριμένα πράγματα, καθοδηγούν τον κόσμο σε λάθος συμπεράσματα.



Νοθευμένες και ψευδής στατιστικές έρευνες είναι ένα φαινόμενο που συναντά κανείς στα σύγχρονα media. Ένα παράδειγμα είναι οι χθεσινές εκλογές που οι προβλέψεις κάθε καναλιού είχαν διαφορά με το άλλο τουλάχιστον 3 ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης κάποια έβγαζαν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ενώ άλλα τη ΝΔ και με διαφορά. Τα δείγματα αυτά φανερώνουν τις προθέσεις και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών των καναλιών άρα και το τι θέλουν να περάσουν στον κόσμο σαν σωστό.

Τίτλος άρθρου από ιντερνετική εφημερίδα του ΣΚΑΙ (inews.gr)


Τίτλος άρθρου πολιτικό-οικονομικού site (antapocrisis.gr)



Για την διαφθορά και τα παιχνίδια που παίζουν οι Έλληνες καναλάρχες έχει μιλήσει και το Al Jazeera. Από την αρχή διερωτάται και ο παρουσιαστής αν τα ΜΜΕ αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών!



Είναι προφανές πως ότι "λέει" η τηλεόραση δεν είναι νόμος! Είναι λόγια και σκέψεις που προσπαθούν να περάσουν συγκεκριμένα ονόματα που βρίσκονται πίσω από την αυλαία (Μπόμπολας κλπ) παρασύροντας μαζί τους πλήθος κόσμου που θα κάνει ότι δεν μπορεί να κάνει μόνος του.
Και το κακό δεν σταματά εδώ! Δεν φτάνει που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, αλλά δημιουργούν και μια σχέση εξάρτησης με το κοινό τους, και δείχνοντάς τους διάφορα πυροτεχνήματα καταφέρνουν αθόρυβα να περάσουν πίσω από την πλάτη τους σκάνδαλα και άλλα γεγονότα μείζον σημασίας! Επίσης ο χρόνος που σπαταλιέται από όλους μας μπροστά στο κουτί θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την απόκτηση γνώσης, μόρφωσης και αναβάθμισης του πολιτισμού!
Θα κλείσω το άρθρο με ένα video, απόσπασμα από την ταινία Zeitgeist (2007) που παραμένει διαχρονικό, και θα μένει για όσο τα ΜΜΕ κάνουν τον κόσμο υποχείριό τους και τους υπνωτίζουν, οδηγώντας τους σαν σκυλάκια με κολάρο!


  -xtsan-

1 σχόλιο:

  1. Αυτό δυστυχώς περνάει και στο διαδίκτυο σιγά σιγά.Για Ελλάδα δεν γνωρίζω αλλά πολλοί Άραβες αγοράζουν sitε και τηλεοπτικά δικαιώματα προγραμμάτων όπως αθλητικά και συνεπώς και διαφημίσεις.Μακάρι να καταφλερουμε να τους κρατήσουμε απ'έξω αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή