18 Ιουνίου 2012

Maxima culpa

 Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης της 17ης Ιουνίου θα ήθελα να σχολιάσω το εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών τα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή έλαβαν:

Κόμμα         Έδρες     Ποσοστό % 

12929,66 %
7126,89 %
3312,28 %
207,51 %
186,92 %
176,26 %
124,50 %


  Οι ψηφοφόροι είναι φανερό ότι επέλεξαν ξανά ως πρώτο κόμμα τη ΝΔ όπως στις εκλογές της 6ης Μαΐου αυξάνοντας τα ποσοστά της όπως και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση (δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας), αφού έφθασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Τα τρομολαγνικά σενάρια των ΜΜΕ περί επιστροφής της δραχμής, διάλυση της κοινωνικής συνοχής, εγκατάσταση των εξωγήινων Ελ του Λιακόπουλου στην Ελλάδα, απώλεια των καταθέσεων κ.ό.κ. έπιασαν τόπο αφού η ελληνική κοινωνία (συντηρητική πολιτικά στην πλειοψηφία της) δίστασε ν'αλλάξει σελίδα στην διακυβέρνηση του τόπου (για καλό ή κακό το κρίνει ο καθένας και η συνείδησή του).


  Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα το ΠΑΣΟΚ είχε μικρές απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές όπως και απώλειες της τάξης του 3% είχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Η άρνηση του ΚΚΕ σε όλα δείχνει ότι δεν είχε απήχηση στο εκλογικό σώμα και σημείωσε ιστορικά χαμηλά ποσοστά χτες χάνοντας περίπου 4% και μπαίνοντας τελευταίο στη Βουλή. Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διατήρησε τα ποσοστά της επαληθεύοντας τον κανόνα ότι σε όποια χώρα πηγαίνει το ΔΝΤ αποκτά δύναμη  η ακροδεξιά.

  Τα αποτελέσματα με μια καλύτερη ματιά δείχνουν πόσο μπερδεμένος είναι ο ελληνικός λαός. Από τη μια αναδεικνύει ότι οι Έλληνες πολίτες σεβάστηκαν τα 2 χρόνια αντιμημονιακού αγώνα του Αντώνη Σαμαρά και τους 5 μήνες μνημονιακού αγώνα (!!!) και έβγαλαν τη ΝΔ 1ο κόμμα. Από την άλλη, ο εχθρός των ξένων τοκογλύφων,τραπεζιτών και της Madame Merkel που εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες φαίνεται ότι πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Guiness καθώς είναι ο πιο χαρούμενος 2ος στην παγκόσμια Ιστορία!

  Σε λίγες μέρες θα δούμε τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί η οποία λογικά θ'αποτελείται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. (ας το παίζει η τελευταία "ήξεις αφήξεις..."). Σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει το έργο των προκατόχων της γιατί ως γνωστόν τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται κατά την διάρκεια του κυνηγιού και στην προεκλογική περίοδο.

  Kλείνοντας, θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που δεν πρόκειται ν'ακουστεί από κανένα media. 39% αποχή!!!! Καληνύχτα Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν θ'αλλάξουν ποτέ...

  by fountou



1 σχόλιο:

  1. metanoiwnw eilikrina thn wra kai thn stigmh pou den pshfisa! pisteuw pws polloi foithtes san emena eite logw e3etastikhs, eite logo elaxiston xrhmatwn den phgan na pshfisoun. me kapoies liges xiliades kosmou akoma na pshfizan suriza 8a eixame polu diaforetiko skhniko sthn ellada shmera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή