19 Ιουνίου 2012

Financial Times Deutschland: «Γιατί γράψαμε υπέρ του Σαμαρά»


Αυτό είναι το άρθρο που δημοσίευσαν οι Financial Times Deutscland πριν τις εκλογές της Ελλάδας.
Με τίτλο και στα Ελληνικά και στα Γερμανικά μεταφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ στους ψηφοφόρους το μήνυμα να καταψηφίσουν τον κ.Τσίπρα και το κόμμα του("Οι Έλληνες καλούνται να λάβουν ιστορικές αποφάσεις - και τόσο το αποτέλεσμα όσο και οι επιπτώσεις είναι αβέβαιες. Η FTD(Financial Times Deutschland) λέει στους ψηφοφόρους της, ποιόν θα όφειλαν να ψηφίσουν, και στην Ελληνική και στην Γερμανική γλώσσα"). Η θέση της εφημερίδας αλλά και του γερμανικού λαού είναι ξεκάθαρη και σήμερα θα πρέπει να χαίρεται πολύ με το αποτέλεσμα...  Αυτή η πράξη της εφημερίδας όχι μόνο παραβαίνει τα όρια της σωστής δημοσιογραφίας αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί σαν καθαρή και σκληρή προπαγάνδα! 
Σήμερα, την επομένη των εκλογών και αφού βγήκε το αποτέλεσμα που τους ικανοποιούσε έδωσαν απάντηση για αυτή τους την ενέργεια, μιας και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις  (ΣΥΡΙΖΑ για FTD: Να χαίρονται τους προστάτες τους Σαμαράς και Βενιζέλος ).
Με το άρθρο "Γιατί γράψαμε υπέρ του Σαμαρά" αντί να δικαιολογηθεί, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ενισχύει την στάση της και να γράφει πως οι συντάκτες θέλουν να δώσουν στους αναγνώστες ένα σαφή προσανατολισμό και να σχολιάσουν ό,τι είναι λάθος και ό,τι είναι σωστό! Επίσης θεωρούν επιβεβλημένο να παίρνουν θέση σε σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται δημοκρατικά, όπως είναι οι εκλογές, και πως αυτή η στάση είναι η πιο τίμια και εποικοδομητική απέναντι στους αναγνώστες τους. Συνεχίζουν λέγοντας πως μια τέτοια ανακοίνωση έπρεπε να γίνει μιας και το αποτέλεσμα κρίνει το μέλλον τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας καταλήγει λέγοντας "Ως εκ τούτου η σύστασή μας την Παρασκευή ήταν για ακόμη μια φορά ξεκάθαρη συμβολή στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο"!
Με αυτά και με αυτά γίνεται φανερό πως οι συντάκτες της FTD σκόπιμα κατευθύνουν τους Έλληνες, τους Γερμανούς αλλά και τους λοιπούς Ευρωπαίους στη στήριξη του Σαμαρά και ήξεραν πως με ένα τέτοιο άρθρο θα επηρέαζαν την άποψη του κόσμου, με στόχο την ομαλή ροή των γεγονότων που έχουν προγραμματίσει για το μέλλον μας και το μέλλον της Ευρώπης

  -xtsan-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου