17 Ιουνίου 2012

Anonymous : part 2

 


We are Anonymous! We are a legion! We do not forgive. We do not forget. Expect us!








 Χαρακτηριστικό των Anonymous είναι η μάσκα που φορούν! Ένα comic με τον τίτλο "V for Vendetta" είναι η πηγή αυτής της ιδέας, και αυτό δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το συγκεκριμένο comic έχει σαν θέμα την αντίσταση και την ενεργή αντίδραση απέναντι στο ολοκληρωτικό καθεστώς που ζούσε ο ήρωας. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με τις αρχές προσπάθησαν να τον σκοτώσουν αλλά μάταια,  γιατί όπως είπε μπροστά στον αρχηγό της αστυνομίας "Κάτω από αυτή τη μάσκα δεν υπάρχει απλά σάρκα. Υπάρχει μια ιδέα , και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ" ! Αυτή η μάσκα δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο για τους απανταχού Anonymous!



Άν κάποιος θελήσει να μπει στην ομάδα των Anonymous δεν μπορεί. Δεν μπορεί γιατί είναι ήδη μέσα! Καθένας από εμάς μπορεί να βάλει μια μάσκα, να φτιάξει ένα βίντεο, να παλέψει για οτιδήποτε θεωρεί παράνομο και πως επηρεάζει αρνητικά το κοινωνικό σύνολο! Δεν υπάρχουν ιεραρχίες, ούτε τελετές μύησης για την είσοδο σε αυτή την ομάδα ούτε κάποια οργάνωση. Κάποιες ομάδες ατόμων είναι πιο γνωστές όπως η Garden Slayer και η ομάδα του CommanderX όπου οργανώνουν τις μεγαλύτερες επιθέσεις, όμως καθένας μπορεί να προτείνει κάτι ακόμα και μέσα από το tweeter ή το facebook.



Οι "επιθέσεις" που γίνονται είναι 3 ειδών : 


  • DDos attack : αυθόρμητη και μαζική συγκέντρωση στον κυβερνοχώρο (100-1000 άτομα) που στέλνουν πακέτα δεδομένων στην ιστοσελίδα-στόχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο server να υπερφορτωθεί και να "πέσει"
  • Παραποίηση : μοιάζει με το κρέμασμα ενός πανό. Όταν πρέπει να περαστεί ένα μήνυμα αντί για το κατέβασμα της ιστοσελίδας, ανεβαίνει στην θέση της ένα video ή κάποια εικόνα με ηχογραφημένο μήνυμα που προβάλλεται σε όσους εισέρχονται στην "χτυπημένη" ιστοσελίδα.
  • Μεταποθήκευση : συγκαταλέγει το κατέβασμα, την αποθήκευση και ανάλυση των δεδομένων κάποιου server για επικείμενη προβολή κάποιων σημαντικών στοιχείων, με στόχο να εκθέσουν το στόχο τους


Για την ανώνυμη περιήγηση στον κυβερνοχώρο , για την ασφάλεια και την σκιαγράφηση των μονοπατιών που ακολουθούνται μέσα σε ιστοσελίδες , αλλά και για τρόπους επίθεσης μπορεί κανείς να ενημερωθεί ψάχνοντας λίγο.

Απ' ότι φαίνεται έχει έρθει ο καιρός να γίνουν μεγάλες αλλαγές και ευτυχώς τα μέσα τα έχουμε! Το μόνο που μένει είναι να το αποφασίσει καθένας από εμάς! Πάρε το μέλλον σου στα χέρια σου!

2 σχόλια: